Web del nostre centre

Web del nostre centre
Fes click per visitar la nostra web!

dijous, 26 de març del 2020

En confinament llegim en família!

La Bibliosfera del Matilde no es tanca per confinament, ben bé al contrari vol ser una eina d'acompanyament a la nostra comunitat escolar en aquesta difícil situació, una finestra oberta al món de la lectura i l'escriptura. Així, anirem compartint, com habitualment fem en període lectiu, les nostres propostes.
El que ara us proposarem res té a veure amb deures ni feina d'estudi, volem plantejar-ho com a plaer i foment de la convivència, una manera d'enriquir els moments que, ara que hem de quedar-nos a casa, podem aprofitar: LLEGIR EN FAMÍLIA!
Sempre ens queixem de que els nostres menuts i joves no lligen, però recordeu el que deien els clàssics: verba docent, exempla trahunt (equivalent a la dita en castellà: un ejemplo vale más que mil palabras).
Quins beneficis obtindrem fomentant la lectura junts a casa?
Els beneficis de la lectura són una finestra oberta al món perquè millora la concentració, és un gran entreteniment, enriqueix el lenguatge, desenvolupa la creativitat, ajuda a la memòria, millora l'ortografia i la redacció, exercita el cervell, augmenta la capacitat de ser empàtics, ofereix informació i coneixement, redueix l'estrés i millora l'ànim, introdueix al món de la fantasia, obri preguntes que estimulen la reflexió... I tot gràtis! Qui pot millorar l'oferta?
(En el pròxim post us oferirem llocs on descarregar llibres de lectura, però inicialment potser seria més convenient començar amb llibres físics en paper).
I, per acabar, alguns consells per organitzar les lectures en família: llegir un poc tots els dies, donar exemple, tindre paciència, seleccionar un nivell de lectura adequat, llegir a torns en veu alta, comentar l'argument, corregir amb amabilitat, crear una atmosfera acollidora, tindre a mà un diccionari, contar les històries que puguen surgir, escriure xicotets textos inspirats en la lectura i fer una caixa d'escriptura...
Alló més important és trobar el moment i començar. Ara no serà per temps, aprofitem-lo per compartir coses bones amb els nostres!

P.S. Recordeu que qualsevol dubte o suggeriment el podeu fer en forma de comentari al post o enviant-lo al nostre correu electrònic biblio.iesmatildesalvador@gmail.com