Web del nostre centre

Web del nostre centre
Fes click per visitar la nostra web!

dijous, 19 de desembre del 2019

Per Nadal "Escrit a Castelló"



En pocs dies estarem de vacances i tindrem més temps per a llegir allò que ens vinga de gust.
Us proposem fer una ullada a les lectures que sota el títol "Escrit a Castelló" ens ofereix la A.E.P.C. (Asociación de escritores de la provincia de Castellón).
També en aquest link trobareu un seguit de recomanacions per llegir en valencià aquest Nadal: feu click ací.
Amb un altre click, trobareu una curiosa recomanació de lectures en castellà: 11 lecturas para olvidar (u odiar) con gusto la Navidad.
Des del blog de la nostra biblioteca et proposem no sols llegir per Nadal sinó també compartir les lectures. 
Envieu-nos una ressenya del que llegireu aquestos dies i la publicarem. Animeu-vos!

BON NADAL A TOTS!



P.S. Entre els llibres recomanats de "Escrits a Castelló" tenim la novel·la d'una escriptora del nostre centre, endevina quina és i escriu-nos un comentari!

dimecres, 4 de desembre del 2019

Lectures per als amants de la novel·la policíaca!

Els amants de la novel·la policíaca no us podeu perdre aquesta proposta de lectura de la mà de Luis Culiañez, professor del departament de Filosofia del nostre centre. Luis, un lector àvid, ens proposa en esta ocasió una trilogia molt particular, no us la perdeu!

"El género de la novela policíaca se transforma en  las obras de Domingo Villar (La playa de los ahogados , Ojos de agua y El  último barco, publicada en 2019) en algo muy particular. El misterio se expresa como acompañado por el ir y venir de las olas de las  playas y bahías de Vigo. Es en este escenario donde transcurre la acción que lleva al melancólico inspector de policía Leo Caldas y a su ayudante, el aragonés impulsivo, Rafael Estévez a bosquejar un entramado de pesquisas con las que esclarecer los elementos definitivos del crimen.
Es imposible no dejarse seducir por la magia de las aguas y corrientes de una Galicia que no deja de estar presente en todas las obras mencionadas cuyos capítulos aparecen encabezados de una forma particular. La serie que constituyen las tres novelas de  Domingo Villar (Vigo,1971) ha sido traducida a más de 15 idiomas, obteniendo premios nacionales e internacionales."

P.S. Quina és la vostra novel·la policíaca preferida? Podeu escriure la resenya i enviar-la al nostre correu biblio.iesmatildesalvador@gmail.com i us la publicarem.

dijous, 28 de novembre del 2019

Contra la violència: llegim!





















Des de la biblioteca hem volgut preparar una selecció de lectures relacionades amb la jornada contra la violència envers les dones del 25 de novembre, afegint-nos així a les altres activitats organitzades per part del centre.
Si us passeu al llarg de la setmana trobareu les propostes que veieu a les fotografies i més... Us esperem!

L'educació i la formació són la clau per eliminar la violència del nostre món.


P.S. Sabeu perquè la jornada contra la violència contra la dona se celebra el 25 de novembre? La resposta ací.

dimecres, 20 de novembre del 2019

Mecanoscrit del segon origen, proposta de lectura

La nostra vicedirectora i professora del departament de valencià, Carme Carceller, ens proposa la lectura de tot un clàssic de les nostres lletres. Ja són moltes generacions les que han gaudint llegint-lo, esperem que us animeu, segur que us agradarà endinsar-vos en aquesta fantàstica història:

"Què ocorreria si tota la humanitat desapareguera en un moment i ens quedàrem sols al món? Com sobreviuríem? Què faríem?
Això és el que han d’afrontar els dos protagonistes de Mecanoscrit del segon origen.
Alba (14 anys) se submergeix en un estany per rescatar Dídac (9 anys) a qui estan perseguint per ser negre. Quan ixen a la superfície, alguna cosa ha ocorregut que ha destruït tot al seu voltant, tothom ha mort i ells hauran de madurar si volen sobreviure a un món hostil.
Prompte se n’adonen que el futur de la terra està a les seues mans, que tenen l’oportunitat de reconstruir un món nou i millor amb les regles que ells establisquen.
Amb aquesta novel.la de ciència-ficció, Manuel de Pedrolo continua apassionant els lectors tant adolescents com adults.
Lectura fàcil, amena, que ens ajuda a reflexionar.. Tot un clàssic que mai s’oblida."

P.S. Sabeu perquè justament avui 20 de novembre celebrem el Dia del Llibre en Valencià? Esperem les vostres respostes als comentaris del post.

dijous, 14 de novembre del 2019

"El somni on hi havia massa gent", proposta de lectura

Comencem les propostes de lectura que al llarg del curs aniran fent els membres de la nostra comunitat escolar. Tots podeu enviar-les al nostre correu i així contactarem amb vosaltres biblio.iesmatildesalvador@gmail.com
Aquesta primera proposta parteix del professor Carles Escribano del departament de valencià, que ens recomana la lectura d'una peça teatral escrita per la nostra vicedirectora, la professora de valencià Carme Carceller.

"En aquesta peça teatral trobem d’una manera divertida i intel·ligent el canvi que tots tenim de xiquets a adults, un canvi que se’ns mostra com es produeix de manera gradual, amb tantes ganes com pors per part dels protagonistes, veritable reflex dels lectors-alumnes de l’obra. 

Veiem de forma paral·lela la sempre difícil relació pares-fills, i com van desfilant davant de nosaltres els personatges clàssics de la nostra infància amb uns diàlegs vius que ens duen a una nostàlgia amb un somriure ample, junt als altres personatges “moderns” que ens obrin la porta d’aquest món adult que ens trau de la comoditat familiar i ens obliga a ser protagonistes de la nostra pròpia història."

P.S. El nostre alumnat del curs passat va representar l'obra amb molt d'èxit, ací teniu el post amb la informació.


dijous, 7 de novembre del 2019

Terror en la biblioteca...II

Tanquem les activitats de dinamització lectora amb motiu de la celebració de Halloween amb aquestes fotos de la professora Chelo Bru, abans de desmuntar-ho tot. Estem preparant més propostes per a llegir amb nosaltres. 

Us anirem avisant en breu, estigueu atents!


dimecres, 6 de novembre del 2019

Terror en la biblioteca... I



Aquesta setmana la nostra biblioteca s'ha omplert d'activitats terroríficament entretingudes, en les que han participat tot un seguit d'alumnes amb el respectiu professorat:


  • Lectura dramatitzada de Les Ànimes de l'altre món, de Raimon Caselles.
  • Comprensió lectora. Canvi de punt de vista del narrador.
  • Activitats  d'expressió escrita al voltant de la por.
  • Reflexionem sobre nosaltres. A què tenies por quan eres infant? A què tens por ara? I si pensen en el futur, què et fa por?
  • Quins animals et fan por? Descriu les següens característiques i la sensació que et produeix.
  • Inventa la teua pròpia criatura terrorífica. Dibuixa-la, posa-li nom, descriu-ne les parts, digues de què s'alimenta, què fa...
  • I quan morim... què queda de nosaltres? Activitats sobre l'esquelet. Saber buscar informació en les enciclopèdies.
  • Els símbols de Halloween (fitxer).
  • Textos instructius. Utilizem l'imperatiu. La recepta dels Ossos de Sant ( fitxer).
  • Fem aranyes amb Oreos.

Si us animeu, ací teniu els símbols del Halloween i exquisides receptes que podeu fer també a casa ara a la tardor!








dimecres, 30 d’octubre del 2019

Llegim en Halloween?


La nostra biblioteca us té reservades moltes sorpreses i moltes propostes de lectura interessants. Segur que en aquesta fantàstica ambientació trobareu el que busqueu, veniu! 

Tenim informació de les diferents propostes d'animació lectora que el professorat té previstes per a alguns grups al voltant de la festa de Halloween

Si us agraden les lectures de terror, misteri i fantasia  us oferim una gran varietat de possibilitats. Veniu i trieu la vostra!

 No us en penedireu! 



P.S. Si voleu conèixer el verdader origen de la festa de Halloween, feu click ací.

dijous, 24 d’octubre del 2019

Dia Internacional de les Biblioteques

Volem aprofitar que el dia d'avui està dedicat internacionalment a la celebració del dia de les biblioteques per a encetar de les publicacions en el nostre blog aquest curs. I si voleu saber perquè tot just avui celebrem aquesta efemèride, feu click en el peu de foto la imatge i descobrireu la seua importància:
Dia Internacional de les Biblioteques
Tindrem moltes novetats, la primera és el canvi en la coordinació del projecte de biblioteca i dinamització lectora del nostre centre. Aquest curs la nostra coordinadora serà la professora del departament de valencià Adela Avinent. En breu publicarem les noves línies d'actuació previstes d'ara endavant.

Però sobretot volem començar demanant-vos la vostra implicació en el projecte, mitjançant suggeriments, comentaris, participació i tot allò que considereu oportú.
Podeu fer (i seria important) comentaris a les nostres publicacions,i també escriure'ns: ies.matildesalvador@gmail.com
Us esperem també a la biblioteca per llegir i usar el servei de prèstec de llibres.
Recordeu allò que diem sempre ací al blog:

Llegir i escriure és viure més!

dimarts, 26 de febrer del 2019

Febrer ple de novetats per als lectors!

Aquest febrer ve ple de novetats molt atractives, d'una part us presentem "Latín Lovers" d'Emilio del Rio, i d'una altra "La civilización en la mirada" de Mary Beard.
Emilio del Rio ha publicat en forma d'article les seues intervencions en la secció "Verba volant" del programa de ràdio "No es un día cualquiera" de RNE1. En aquest llibre ens demostra que la cultura clàssica està de rabiosa actualitat i que és imprescindible per a entendre millor el nostre món; aquestes pàgines són una declaració d'amor a la cultura clàssica i l'autor manifesta la seua vocació de difondre-la a través de l'humor i la sorpresa, com deien els clàssics, gaude discendo. Passareu una bona estona i aprendreu molt! En dues setmanes ja va per la segona edició!
La gran Mary Beard, una catedràtica de Cambridge i Premi "Princesa de Asturias", la més gran divulgadora del món clàssic en l'actualitat, publica una obra en la que ens ofereix les diverses visions del cos humà a través del temps i l'espai, des dels faraons fins les estàtues de terracota de la Xina; i també ens parla de la representació d'allò diví en les religions antigues i modernes. Un llibre molt didàctic que paga la pena llegir!
Podeu trobar els dos llibres a la secció de Novetats de la nostra biblioteca.

dimarts, 19 de febrer del 2019

Paraules d'amor

Ja tenim nova exposició, aquesta vegada de l'AMOR.


Si veniu a la biblioteca, podreu trobar llibres per a tots els gustos i en diverses llengües, des del clàssic Romeo and Juliet fins a Amor i més amor, poemaris i best sellers. 


Si ens visiteu, podreu reservar els llibres que més vos agraden i agafar-los la propera setmana. Si voleu fer-nos alguna ressenya, també podeu enviar-nos-la i la publicarem.




Estimem la lectura!
Estimem l'amor!

dimarts, 5 de febrer del 2019

Ens visita l'autor David Lozano!

L'escriptor, guionista i professor David Lozano ha visitat la nostra biblioteca! 
L'alumnat de Castellà ha llegit algunes de les seues obres, i ha pogut gaudir de la presència de l'autor de llibres com El ladrón de minutos o Cielo rojo.




Entre els seus títols podem trobar Donde surgen las sombras, guardonat amb el "Premio Gran Angular" al 2006, i Desconocidos, la seua obra més recent, que va obtindre el passat 2018 el "Premio Edebé".




No podeu deixar passar l'oportunitat de vindre a veure'ns. 
L'exposició és de visita obligatòria, així que no vos la perdeu!