Web del nostre centre

Web del nostre centre
Fes click per visitar la nostra web!

dimarts, 20 de novembre del 2018

El Matilde contra la violència masclista

Aquesta setmana, l'institut commemora el Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra la Dona, que serà el proper 25 de novembre. És per això que des de la biblioteca hem volgut condemnar la violència masclista amb una exposició de llibres que tracten aquesta problemàtica.

Per tal de concienciar tant l'alumnat com el professorat, s'ha fet un recull d'obres que romandran exposades durant tota la setmana. Aquestes ens fan reflexionar sobre la violència que s'exerceix contra les dones pel simple fet de ser-ho en diferents èpoques, llocs i societats.

Entre les obres, podem trobar títols com Flor del desierto de Waris Dirie i Cathleen Miller,  la autobiografia d'una model de Somalia que va sofrir l'ablació amb 5 anys. També la clàssica Plaça del diamant de Mercè Rodoreda, que conta la història d'una dona de la postguerra que va acceptar tot allò que el seu marit i la societat del moment li van imposar.

A més a més, tenim a Malala Yousafzai, que va arriscar la seua vida per a defensar el dret de les xiquetes a l'educació, i a Jane Eyre de Charlotte Brontë, que es rebel·larà contra el món en el que viu, sent considerada una de les primeres novel·les feministes. I entre moltes d'altres, trobarem À l'ombre des jeunes filles en fleurs , que ens ensenyarà com algunes dones decimonòniques intenten escapar d'una educació molt conservadora des de la perspectiva de Marcel Proust.

Si voleu conéixer la resta de llibres, no vos oblideu de visitar-nos!