Web del nostre centre

Web del nostre centre
Fes click per visitar la nostra web!

dilluns, 29 de novembre del 2021

Club de lectura "Un mundo feliz"

Tornem amb la segona edició del Club de Lectura de la biblioteca del Matilde. En aquest cas ens hem decidit per un clàssic del segle XX, Un món feliç d'Aldous Huxley. L'hem triat per diversos motius, però especialment per la seua rabiosa actualitat i per els bons records que teníem molts professors en haver-lo llegit en la nostra adolescència.

Un món feliç (A brave new world) es publica a 1932, una novel·la distòpica que s'anticipa al canvis que la tecnologia comportarà per al desenvolupament de la humanitat. Se'ns presenta una nova societat lliure sexualment i feliç, sense guerres ni pobresa, però basada en un sistema de castes. El cost ha estat eliminar la família, la diversitat, l'art, la religió, la filosofia, la literatura, l'avenç científic, l'amor, entre d'altres coses.

Aquesta és l'obra futurista del seu temps que més s'ha aproximat al devenir dels temps., per exemple, en temes com la tecnologia reproductiva, la biotecnologia, l'aprenentatge sense esforç...

El seu títol original en anglès el va prendre Huxley de La tempesta de W. Shakespeare; en altres llengües s'ha titolat Un mundo feliz, Un món feliç, Le mellieur des mondes, Il mondo nuovo, etc. En estar traduït a tantes llengües del món hem pensat deixar la llibertat de que cadascú trie l'idioma de lectura de la novel·la, açò ens permetra posar en pràctica el plurilingüísme de la nostra comunitat escolar i enriquir la nostra experiència lectora.

Ja han començat a arribar els exemplar a la nostra biblioteca. Recordeu que també teniu l'opció d'aquirir-lo en eBook a preus molt ecomòmics i en diferents idiomes. 

Els interessant incriviu-vos en aquest formulari. La sessió del club tindrà lloc a finals de gener, i la dat es comunicarà per correu als inscrits i també en aquest blog. (Recordeu que el Club de Lectura està adreçat a alumant de Batxillerat i FP, professorat, personal no docent i famílies).

No ho dubteu, inscriviu-vos al club i comenceu la lectura!

1 comentari: