Web del nostre centre

Web del nostre centre
Fes click per visitar la nostra web!

divendres, 9 de desembre del 2016

Llegint història aprenem a viure!

Divendres 2 de desembre de 2016 es presentà el llibre Clapir. El crit de la història en la llibreria Babel de Castelló de la Plana del Grup Clapir del qual és coautora Júlia Jordà i Gisbert, professora de l' IES Matilde Salvador. L'acte comptà amb la presència de Francesc Mezquita Patuel, director  i historiador del centre, qui presentà l'obra.
 
El llibre és un recull d'assajos breus (un total de 21) que arreplega  diversos episodis de la història valenciana ordenats cronològicament. Els autors, que pertanyen a una generació recent de graduats en història (2013) en la Universitat de València han explorat el món dels oblidats en el relat de la història durant generacions, les dones, els càtars, els leprosos, els treballadors, etc, com posà de manifest la coautora del llibre. L'historiador Francesc Mezquita, per la seua banda, posà l'accent en la necessitat d'acostar al gran públic el relat històric, circumstància que afavoreix aquesta publicació de l'editorial Odissea Drassana, en la que s'empra una narrativa fresca i de caràcter divulgatiu. A més a més, la diversitat dels estudis de l'obra, facilita una lectura pausada, fet pel qual nosaltres des del blog recomanem la seua lectura. Iniciatives com aquesta enriqueixen el nostre bagatge cultural i humà.

En breu el podreu trobar a la nostra bibilioteca!

P.S. Les lectures de temàtica històrica sempre són recomanables. Recordeu que, com deia Ciceró, la història és la mestra de la vida, "historia magistra vitae".

5 comentaris:

  1. Historia vero testis temporum, lux veritatis, vita memoriae, magistra vitae, nuntia vetustatis, qua voce alia nisi oratoris immortalitati commendatur? Cicero, De Oratore, II, 36

    ResponElimina
  2. M'ha agradat molt. És de lectura fàcil i entretinguda, a més tracta aspectes de la nostra història que passen desapercebuts en els grans manuals. El recomane per a Nadal😉

    ResponElimina
  3. Los historiadores son los medicos de la memoria.

    ResponElimina
  4. Los historiadores son los medicos de la memoria.

    ResponElimina
  5. Una lectura reposada per aquest nadal que esmena l'oblit d'altres protagonistes de la història valenciana.

    ResponElimina