dijous, 28 de novembre del 2019

Contra la violència: llegim!





















Des de la biblioteca hem volgut preparar una selecció de lectures relacionades amb la jornada contra la violència envers les dones del 25 de novembre, afegint-nos així a les altres activitats organitzades per part del centre.
Si us passeu al llarg de la setmana trobareu les propostes que veieu a les fotografies i més... Us esperem!

L'educació i la formació són la clau per eliminar la violència del nostre món.


P.S. Sabeu perquè la jornada contra la violència contra la dona se celebra el 25 de novembre? La resposta ací.

dimecres, 20 de novembre del 2019

Mecanoscrit del segon origen, proposta de lectura

La nostra vicedirectora i professora del departament de valencià, Carme Carceller, ens proposa la lectura de tot un clàssic de les nostres lletres. Ja són moltes generacions les que han gaudint llegint-lo, esperem que us animeu, segur que us agradarà endinsar-vos en aquesta fantàstica història:

"Què ocorreria si tota la humanitat desapareguera en un moment i ens quedàrem sols al món? Com sobreviuríem? Què faríem?
Això és el que han d’afrontar els dos protagonistes de Mecanoscrit del segon origen.
Alba (14 anys) se submergeix en un estany per rescatar Dídac (9 anys) a qui estan perseguint per ser negre. Quan ixen a la superfície, alguna cosa ha ocorregut que ha destruït tot al seu voltant, tothom ha mort i ells hauran de madurar si volen sobreviure a un món hostil.
Prompte se n’adonen que el futur de la terra està a les seues mans, que tenen l’oportunitat de reconstruir un món nou i millor amb les regles que ells establisquen.
Amb aquesta novel.la de ciència-ficció, Manuel de Pedrolo continua apassionant els lectors tant adolescents com adults.
Lectura fàcil, amena, que ens ajuda a reflexionar.. Tot un clàssic que mai s’oblida."

P.S. Sabeu perquè justament avui 20 de novembre celebrem el Dia del Llibre en Valencià? Esperem les vostres respostes als comentaris del post.

dijous, 14 de novembre del 2019

"El somni on hi havia massa gent", proposta de lectura

Comencem les propostes de lectura que al llarg del curs aniran fent els membres de la nostra comunitat escolar. Tots podeu enviar-les al nostre correu i així contactarem amb vosaltres biblio.iesmatildesalvador@gmail.com
Aquesta primera proposta parteix del professor Carles Escribano del departament de valencià, que ens recomana la lectura d'una peça teatral escrita per la nostra vicedirectora, la professora de valencià Carme Carceller.

"En aquesta peça teatral trobem d’una manera divertida i intel·ligent el canvi que tots tenim de xiquets a adults, un canvi que se’ns mostra com es produeix de manera gradual, amb tantes ganes com pors per part dels protagonistes, veritable reflex dels lectors-alumnes de l’obra. 

Veiem de forma paral·lela la sempre difícil relació pares-fills, i com van desfilant davant de nosaltres els personatges clàssics de la nostra infància amb uns diàlegs vius que ens duen a una nostàlgia amb un somriure ample, junt als altres personatges “moderns” que ens obrin la porta d’aquest món adult que ens trau de la comoditat familiar i ens obliga a ser protagonistes de la nostra pròpia història."

P.S. El nostre alumnat del curs passat va representar l'obra amb molt d'èxit, ací teniu el post amb la informació.


dijous, 7 de novembre del 2019

Terror en la biblioteca...II

Tanquem les activitats de dinamització lectora amb motiu de la celebració de Halloween amb aquestes fotos de la professora Chelo Bru, abans de desmuntar-ho tot. Estem preparant més propostes per a llegir amb nosaltres. 

Us anirem avisant en breu, estigueu atents!


dimecres, 6 de novembre del 2019

Terror en la biblioteca... I



Aquesta setmana la nostra biblioteca s'ha omplert d'activitats terroríficament entretingudes, en les que han participat tot un seguit d'alumnes amb el respectiu professorat:


  • Lectura dramatitzada de Les Ànimes de l'altre món, de Raimon Caselles.
  • Comprensió lectora. Canvi de punt de vista del narrador.
  • Activitats  d'expressió escrita al voltant de la por.
  • Reflexionem sobre nosaltres. A què tenies por quan eres infant? A què tens por ara? I si pensen en el futur, què et fa por?
  • Quins animals et fan por? Descriu les següens característiques i la sensació que et produeix.
  • Inventa la teua pròpia criatura terrorífica. Dibuixa-la, posa-li nom, descriu-ne les parts, digues de què s'alimenta, què fa...
  • I quan morim... què queda de nosaltres? Activitats sobre l'esquelet. Saber buscar informació en les enciclopèdies.
  • Els símbols de Halloween (fitxer).
  • Textos instructius. Utilizem l'imperatiu. La recepta dels Ossos de Sant ( fitxer).
  • Fem aranyes amb Oreos.

Si us animeu, ací teniu els símbols del Halloween i exquisides receptes que podeu fer també a casa ara a la tardor!